2014-05-29

dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany...

Składniki:


FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki

POZOSTAŁE: filet z dorsza 2 większe, seler nać 2 gałązki, ziemniaki młode 10 sztuk, marchewka 1 pęczek


cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju i dodać posiekany, opłukany szpinak

dodać młody, mały seler starty i rzodkiewki starte, podsmażać z 3 minuty

dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia

2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć

roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze

w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki, na to pojemnik z rybą i z 45 minut parować

roladki podać na naci selera z marchewka i ziemniakami...........SMACZNEGO!!!

Czas na szpinak 4!