FARSZ SZPINAKOWY: cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
POZOSTAŁE: filet z dorsza 2 większe, seler nać 2 gałązki, ziemniaki młode 10 sztuk, marchewka 1 pęczek
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju i dodać posiekany, opłukany szpinak
dodać młody, mały seler starty i rzodkiewki starte, podsmażać z 3 minuty
dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia
2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć
roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze
w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki, na to pojemnik z rybą i z 45 minut parować
roladki podać na naci selera z marchewka i ziemniakami...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz