2014-04-27

jabłka z marmoladą w ucieranym cieście...

Składniki:


jajka 3 sztuki, cukier 1/2 szklanki, margaryna 1/2 kostki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka prażone 330 gram/słoik, marmolada 300 gram, cukier puder - ile potrzeba


całe jajka, cukier i miękką margarynę utrzeć mikserem z 5 minut - masa ma konsystencję zważoną, ale to ma tak być

wsypać mąkę z proszkiem i miksować ze 2 minuty na gęste dość ciasto

tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem

do blaszki dać 3/4 ciasta - jabłka prażone - porcje marmolady wieloowocowej

następnie na wierzch dać resztę ciasta

piec w 200C około 40 minut i zostawić do wystudzenia

wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem............SMACZNEGO!!!