Składniki:
kiełbasa śląska 6 sztuk,
boczek świeży lub wędzony 20 dag,
cebula 2 sztuki,
ząbki czosnku 4 sztuki,
smalec 1 łyżka,
kapusta kiszona 1 kg,
cukier 1 łyżeczka,
pomidory krojone z puszki 1 puszka mała,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony - do smaku,
przyprawa w płynie - do smaku,
makaron łazanki 25 dag
kapustę kiszoną z cukrem ugotować w odpowiedniej ilości wody do miękkości
na smalcu usmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę śląską, dodać pokrojoną cebulę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 10 minut
dodać pomidory z puszki zmiksowane lub pogniecione widelcem i zamieszać - doprawić kucharkiem i magą kucharka
dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wszystko dusić z 15 minut
na koniec do kapusty wsypać ugotowany makaron łazanki i dobrze wszystko wymieszać
smaczne, syte jedzenie ..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz