2014-04-14

a`la łazanki...

Składniki:


kiełbasa śląska 6 sztuk, boczek świeży lub wędzony 20 dag, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, smalec 1 łyżka, kapusta kiszona 1 kg, cukier 1 łyżeczka, pomidory krojone z puszki 1 puszka mała, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, przyprawa w płynie - do smaku, makaron łazanki 25 dag


kapustę kiszoną z cukrem ugotować w odpowiedniej ilości wody do miękkości

na smalcu usmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojoną w kostkę śląską, dodać pokrojoną cebulę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 10 minut

dodać pomidory z puszki zmiksowane lub pogniecione widelcem i zamieszać - doprawić kucharkiem i magą kucharka

dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wszystko dusić z 15 minut

na koniec do kapusty wsypać ugotowany makaron łazanki i dobrze wszystko wymieszać

smaczne, syte jedzenie ..........SMACZNEGO!!!