2014-03-07

małe podudzia z ziemniakami i groszkiem z marchewką...

Składniki:


10 sztuk podudzia z kurczaka, 2 łyżeczki pieprz ziołowy, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżeczka papryka ostra, 8 łyżek olej rzepakowy, 15 małe ziemniaki, 5 sztuk marchew, 1 puszka groszek konserwowy, - do smaku sól, 1 łyżka masło, 2 łyżki tarta bułka


umyte małe podudzia natrzeć pieprzem ziołowym, kucharkiem, papryczką chilli i schować do lodówki na całą noc

na gorącym oleju zrumienić podudzia i na mniejszym ogniu podsmażać co jakiś czas je obracając, usmażone przełożyć na talerz

ugotowane małe ziemniaki w mundurkach obrać i tłuszczyku po podudziach lekko je podsmażyć

ugotowaną w osolonej wodzie marchewkę odlać z wody i wlać puszkę groszku, dodać masło, sól do smaku, masło i mieszając zagotować, wsypać tartą bułkę i szybko zamieszać do zagęstnienia

podudzia podać z ziemniakami i marchewką z groszkiem.......SMACZNEGO!!!