Składniki:
10 sztuk podudzia z kurczaka,
2 łyżeczki pieprz ziołowy,
1 łyżeczka kucharek,
1 łyżeczka papryka ostra,
8 łyżek olej rzepakowy,
15 małe ziemniaki,
5 sztuk marchew,
1 puszka groszek konserwowy,
- do smaku sól,
1 łyżka masło,
2 łyżki tarta bułka
umyte małe podudzia natrzeć pieprzem ziołowym, kucharkiem, papryczką chilli i schować do lodówki na całą noc
na gorącym oleju zrumienić podudzia i na mniejszym ogniu podsmażać co jakiś czas je obracając, usmażone przełożyć na talerz
ugotowane małe ziemniaki w mundurkach obrać i tłuszczyku po podudziach lekko je podsmażyć
ugotowaną w osolonej wodzie marchewkę odlać z wody i wlać puszkę groszku, dodać masło, sól do smaku, masło i mieszając zagotować, wsypać tartą bułkę i szybko zamieszać do zagęstnienia
podudzia podać z ziemniakami i marchewką z groszkiem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz