Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej rzepakowy,
1 szklanka mleko,
3/4 szklanki cukier
2 szklanki mąka tortowa,
1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1/2 łyżeczki soda,
- ile potrzeba masa krówkowa,
- ile potrzeba śliwki bez pestek odmrożone lub świeże,
1 szklanka śmietana 30% + 1 łyżka cukier puder + 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej,
- ile potrzeba czekolada mielona
jajka, olej, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak"
foremki silikonowe 4x7cm - do każdej foremki włożyć do połowy ciasta - 1 łyżeczkę masy krówkowej - pół śliwki - 1 łyżkę ciasta na wierzch
piec w 200C około 20-25 minut - zostawić do do wystudzenia
żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody mieszając i ostudzić
zimną śmietanę ubić z cukrem na sztywno - na koniec dać żelatynę
szprycką nakładać na babeczki śmietanę i posypać zmieloną czekoladą.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz