Składniki:
6 sztuk nieduże filety dorsza,
1/2 szklanki mleko + 1/2 szklanki woda gazowana + 3/4 szklanki mąka pszenna + 1 sztuka jajko + do smaku: kucharek, pieprz ziołowy i czarny,
- ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia,
20 dag kapusta kiszona + 1/2 sztuki ogórek zielony starty + 1 sztuka mała cebula + do smaku: cukier, pierz, olej rzepakowy
mleko, wodę gazowaną, jajko,przyprawy, mąkę dobrze wymieszać trzepaczką
do ciasta włożyć opłukane filety dorsza, dobrze je zanurzyć i odstawić na 30 minut
na gorącym oleju smażyć filety dorsza
kapustę dobrze wymieszać z podanymi składnikami
filety podać z surówką i z tłuczonymi ziemniakami........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz