2014-02-19

kotlety jajeczno-pieczarkowe...

Składniki:


30 dag pieczarki,, 1 sztuka cebula, 1 sztuka jajko surowe, 10 sztuk jajka gotowane na twardo, 3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka kucharek, 1/2 łyżeczki czosnek granulowany, 1 szklanka tarta bułka, - ile potrzeba olej rzepakowy, - do obsypania tarta bułka


pieczarki zagotować z 3 minuty i wylać na sito

w rozdrabniaczu zmiksować pieczarki z cebulą

jajka ugotowane na twardo potłuc tłuczkiem na drobno razem z pieczarkami z cebulą

do masy dodać jajko, pieprz, kucharek, czosnek, wsypać tartą bułkę i dobrze wszystko wyrobić tak, aby masa była dość zwarta i można było formować kotlety

na gorącym mocno oleju smażyć kotlety obsypane tartą bułką

smaczne kotlety jajeczne można podać same lub z sosem pieczarkowym i surówkami jakie lubisz.....SMACZNEGO!!!