Składniki:
4 sztuki jajka,
1/2 szklanki cukier,
1 kg ser waniliowy wiaderko,
1 opakowanie budyń waniliowy,
200 gram biszkopty okrągłe,
1 puszka brzoskwinie w puszce,
- ile potrzeba cukier puder
z białek o temperaturze pokojowej ubić sztywną pianę
żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel
do masy jajecznej dodać budyń i ser z wiaderka i mikserem dobrze wymieszać
dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia
biszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową
odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej
piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia
sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie
rant sernika posypać pudrem cukrem
sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz