2014-01-15

sernik z brzoskwiniami na biszkoptach...

Składniki:


4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 1 kg ser waniliowy wiaderko, 1 opakowanie budyń waniliowy, 200 gram biszkopty okrągłe, 1 puszka brzoskwinie w puszce, - ile potrzeba cukier puder


z białek o temperaturze pokojowej ubić sztywną pianę

żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel

do masy jajecznej dodać budyń i ser z wiaderka i mikserem dobrze wymieszać

dodać ubitą pianę i łyżką delikatnie wymieszać

tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia

biszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową

odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej

piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia

sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie

rant sernika posypać pudrem cukrem

sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO!!!