Składniki:
4 sztuki jajka,
3/4 szklanki cukier,
800 ml jogurt naturalny,
2 opakowania budyń śmietankowy,
1/2 szklanki olej rzepakowy,
175 gram marcepan w czekoladzie,
180 gram biszkopty okrągłe,
- ile potrzeba cukier puder
pianę z białek o temperaturze pokojowej ubić na sztywno
żółtka, cukier ubić mikserem na kogel-mogel
marcepan w czekoladzie pokroić na małe kawałeczki
do masy jajecznej dodać jogurt naturalny, budynie, olej i dobrze mikserem wymieszać
do masy jogurtowej dodać ubitą pianę i a wolnych obrotach miksera wymieszać
do masy jogurtowej dodać marcepan i wymieszać łyżką
tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i na dno rozłożyć biszkopty - boków nie smarować niczym
na biszkopty wylać masę jogurtową i piec w 200C około 45 minut
po upieczeniu zostawić ciasto w blaszce do wystudzenia
posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem
jogurtowy sernik jest wilgotny, puszysty i przypomina smakiem sernik z sera.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz