2013-12-18

sernikowiec na zimno...

Składniki:


1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, 1/2 szklanki cukier drobny


ser typu homogenizowany bezsmakowy z wiaderka przełożyć do miski i mikserem ubić z cukrem

gruszki z kompotu pokroić w kostkę i na sitko aby odciekły z soku

2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody

do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać

tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia

na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową

czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce

wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce zamieszać

schować do lodówki do stężenia sernikowca

galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzoną wlać na sernikowca do lodówki schować na kilka godzin

sernikowiec jest nie za słodki i jakby mniej kaloryczny no i bardzo łatwy i tani w przygotowaniu.........SMACZNEGO!!!

Ciasta bez pieczenia