2013-12-04

sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu...

Składniki:


4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 800 ml jogurt wiśniowy gęsty, 2 opakowania budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier puder


żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel

do masy dać dwa duże gęste jogurty wiśniowe i mikserem na gładkie ciasto

wsypać budynie i mikserem dobrze wymieszać

na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie łyżką wymieszać

tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia

na dnie poukładać biszkopty i wlać do formy ciasto

ułożyć na cieście kostki czekolady i piec w 200C około 40-45 minut

zostawić w blaszce do wystudzenia

dobrze wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

sernikowiec jest pyszny i wart polecenia........SMACZNEGO!!