2013-11-16

kasza gryczana z mięsem w papryce...

Składniki:


9 sztuk papryka, 2 torebki kasza gryczana, 20 dag mielone wieprzowe, 1 sztuka cebula, 1 łyżka podgrzybki suszone mielone, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżka vegeta, - ile potrzeba woda


ugotować 2 torebki kaszy gryczanej i gotową wysypać z torebek

z papryki ściąć czubki i oczyścić z pestek, opłukać

kaszę wymieszać z mielonym mięsem, tartą bułką, jajkami, grzybami zmielonymi, vegetą, papryką ostrą, cebulą drobno pokrojoną

nakładać farsz do papryk lekko ubijając

stawiać paprykę na sitku rozkładanym - nie przypali się na dnie

wlać wody do wysokości sitka i pod przykryciem gotować na średnim ogniu z 30 - 40 minut

smaczna papryka na kolację........SMACZNEGO!!!