Składniki:
1 nieduża kapusta czerwona,
20 dag bekon,
2 sztuki jabłka,
1 sztuka gruszka,
1 łyżeczka cukier
2 łyżeczki vegeta,
1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony,
1 łyżka ocet winny,6 sztuk ziarenka goździków,
1 łyżka mąka pszenna
kapustę czerwoną poszatkować lub drobno pokroić i zagotować - po zagotowaniu wodę odlać
do kapusty dodać pokrojone ze skórką jabłka i gruszkę, ziarenka goździków
pokrojony w kostkę bekon usmażyć na patelni i całą zawartość wlać do kapusty, zamieszać
do smaku dodać cukier, jarzynkę kucharka, pieprz mielony, ocet winny
na mniejszym ogniu dusić kapustę z 20 minut co jakiś czas mieszając
na koniec wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić kapustę
doskonały dodatek do kaczki, mięs innych, kopytek.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz