2013-09-03

rabarbarowiec z kokosową kruszonką...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 kostki masło lub margaryna, 1/2 szklanki cukier, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, - szczypta sól
kruszonka kokosowa:
10 dag cukier kokosowy Royal Brand, 10 dag mąka tortowa, 10 dag masło lub margaryna, - ile potrzeba cukier puder

umyty i osuszony rabarbar obrać z włókien i pokroić w grubszą kostkę

miękki tłuszcz wyrobić mikserem z jajkami, cukrem, solą z 5 minut

wsypać przesiana mąkę z proszkiem i mikserem wyrobić z 2 minuty

ciasto ma być gęste - do rozsmarowania

tortownica 24 cm - na dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką

na dnie rozsmarować ciasto

na cieście rozsypać rabarbar

z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze

piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczka

zimne ciasto posypać cukrem pudrem

ciasto jest lekkie, puszyste i szybko się zjada.......SMACZNEGO!!!