Składniki:
2 kotlety karkówka bez kości,
1 sztuka jajka,
1/2 łyżeczki olej rzepakowy,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1 łyżeczka vegeta,
- ile potrzeba olej rzepakowy,
1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach,
1/2 kg marchewka z masłem,
1 szklanka płatki kukurydziane
z porcji karkówki b/kości odciąć dwa kotlety i dobrze rozbić je tłuczkiem
jajko wymieszać z pieprzem, przyprawą kucharka i olejem - panierka lepiej się trzyma
płatki zmiksować w blenderze
kotlety zanurzyć w jajku i obtoczyć je płatkami kukurydzianymi
smażyć na rumiano na gorącym oleju i pod przykryciem dusić je z 5 minut
ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać je i pokroić w talarki
marchew obraną i pokrojoną w słupki ugotować, doprawić łyżką masła, solą do smaku i i łyżeczką tartej bułki - wymieszać
kotlety podać z ziemniakami, marchewką i można polać ciut tłuszczykiem ziemniaki...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz