2013-08-04

sałatka jajeczno-makrelowa z pepperoni...

Składniki:


1 większa makrela wędzona, 1 średnia cebula, 3 sztuki jajka gotowane na twardo, 1 łyżka koperek siekany, 5 małe pepperoni marynowane, 6 łyżek oliwa z oliwek, 2 sztuki pomidory, 1 mała cebula


ugotowane jajka na twardo pokroić w kosteczkę

dodać obraną makrelę bez ości i dodać koperek

drobno pokroić marynowane papryki pepperoni

dodać do makreli razem z pestkami - będzie na ostro!

dolać oliwę i dobrze wszystko połączyć mieszając

do lodówki przykryta miska na 30 minut - aby smaki się "przegryzły"

umyte pomidory pokroić w talarki i rozłożyć na talerzu, posypać cebulką i ciut solą do smaku

na pomidory ułożyć porcje sałatki i można zajadać - jak lubisz mniej ostro to nie dawać pestek z pepperoni........SMACZNEGO!!!