2013-06-17

muffinki z jabłuszkiem...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki kefir, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 2 sztuki jabłka, - do smaku cynamon, - w opisie lukier cytrynowy, - ile potrzeba posypka czekoladowa


ilość ciasta jest na 2 różne nadzienia muffinek

jajka,kefir, olej, cukier dobrze roztrzepać rózgą



wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak" foremki silikonowe 4x7 cm - użyjemy połowę ciasta

nałożyć po 1 łyżce ciasta i kawałki jabłek i posypać je ciut cynamonem

po łyżce ciasta na wierzch - resztę ciasta zostawić do innego nadzienia

piec w 200C około 30 minut

lukier cytrynowy: puder cukier rozmieszać w soku cytrynowym na dość płynny i posmarować muffinki

posypać posypką czekoladową

muffinki z jabłuszkiem są wilgotne i smaczne.......SMACZNEGO!!!