2013-05-25

młoda kapusta z papryką i bekonem....

Składniki:

2 sztuki młoda kapusta, 50 dag bekon, 2 sztuki cebula, 2 łyżki papryka słodka mielona, 1 łyżeczka pieprz cayenne, 1 łyżka vegeta, - do smaku maggi, 3 łyżki mąka pszenna, 1 pęczek koperek, 2 szklanki woda

cebulę i bekon pokroić w kostkę

usmażyć na rumiano na patelni

dodać paprykę, cayenne i smażyć z 2 minuty mieszając

duże główki kapusty pokroić nie za drobno

zalać 2 szklankami wody i zagotować ze skórą z bekonu

dodać vegetę i dodać usmażony bekon

gotować co jakiś czas mieszając z 20 minut, do smaku dodać maggi

na koniec wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę

wsypać posiekany koperek i zamieszać

smaczna młoda kapusta i na obiad i na kolację.......SMACZNEGO!!!

AKCJA: