2013-04-04

pstrąg po bengalsku...

Składniki:


2 sztuki pstrąg filety dzwonki, 3 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka sól czosnkowa, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 opakowanie ryba po bengalsku Royal Brand, 3/4 szklanki wody

opłukane i obsypane mąką wymieszaną z solą czosnkową na gorącym oleju usmażyć na złocisto filety

na czystą patelnię z nowym olejem wsypać mieszankę przypraw ryby po bengalsku i z 1 minutę podprażać

włożyć filety pstrąga - podlać 3/4 szklanki wody i bez przykrycia dusić z 10 minut

pstrąg o wyjątkowym smaku z nutą bengalskich aromatów.......SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw do ryby po bengalsku Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: imbir, kurkuma, papryczki chili, sól morska, czosnek, cebula, kardamon, kolendra - opakowanie: 20 gram