2013-04-03

jajeczne jajka...

Składniki:

16 małe jajka gotowane na twardo, 1 łyżka papryka słodka mielona, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 3 łyżki majonez, 2 łyżki szczypiorek usiekany

jajka "M" ugotować na twardo i obrać

z jednej strony ściąć mały czubek jajka aby dobrze stało na talerzu

z drugiej strony ściąć na 3/4 wysokości jajka i usunąć żółtko

każde jajko natrzeć delikatnie papryką słodką i stawiać na półmisku z liśćmi sałaty

wszystkie ścinki z jajek pognieść widelcem razem z majonezem, pieprzem, solą

masę włożyć do woreczka i odciąć mały rożek z woreczka

wyciskać do każdego jajka porcję masy jajecznej

posypać posiekanym szczypiorkiem........SMACZNEGO!!!