2013-04-14

"francuskie poduszki" na kolację...

Składniki:

5 płatów ciasto francuskie, 1/4 szklanki sok pomidorowy, 1/2 łyżeczki oregano, 3 sztuki parówki cienkie, 1 sztuka cebula, 1 średni ogórek zielony świeży, - w opisie ogórki z cebulą

ciasto francuskie odmrozić wg wskazówki na opakowaniu

każdy płat (5 sztuk)) przeciąć na połowę

każdą połówkę posmarować sokiem pomidorowym wymieszanym z oregano

nałożyć po pół parówki cienkiej podzielonej na dwie części

nałożyć krążek cebuli i dwa krążki ogórka zielonego

nakryć połówką ciasta i widelcem przygnieść brzegi wokoło

wierzch posmarować sokiem pomidorowym z oregano

piec w 200C około 20-25 minut

podać z ogórkami, cebulą wymieszanymi do smaku pieprzem i solą

pysznie nadziane francuskie poduszki na kolację.......SMACZNEGO!!!

AKCJA:Czas na ciasto francuskie