2013-04-17

babo-muffina "trzy w jednym"...

Składniki:

MOKRE:2 jajka,1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki cukier

SUCHE: 2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda oczyszczona

NADZIENIE: 25 sztuk mini herbatniczki z czekoladą, 1 pomarańcza duża, 1 czekolada o smaku limonki, - puder cukier do posypania

wszystkie mokre składniki dobrze roztrzepać rózgą

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać nie za dokładnie

forma silikonowa kominkowa 26 cm

do formy dać 1/3 część ciasta i ułożyć gęsto herbatniczki

znowu dać teraz połowę pozostałego ciasta i ułożyć cząstki pomarańczy

resztę ciasta wyłożyć i poukładać kostki limonkowej czekolady

piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka

ostudzone ciasto posypać pudrem cukrem

babo-muffina jest wilgotna i pyszna w trzech nutach smaku........SMACZNEGO!!!