2013-02-01

kasza perłowa z prawdziwkami Porcini Royal Brand...

Skład:


1 szklanka kasza perłowa średnia, 2 litry woda, 3/4 łyżki sól himalajska Royal Brand, 10 dag boczek świeży, 1 cebula średnia, kilka prawdziwków Porcini Royal Brand, 1 łyżeczka świeżo mielony pieprz czarny, 1 szklanka letnia woda do namoczenia, do smaku sól himalajska Royal Brand, 1 łyżka pietruszka natka mrożona lub świeża


kaszę perłową ugotować na "al dente" w osolonej wodzie; ugotowaną odlać na sito

porcję grzybów szybko opłukać i namoczyć na 30 minut w letniej wodzie, namoczone grzyby posiekać drobniej, wodę zostawić do sosu

boczek świeży pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, gdy prawie jest usmażony dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić ją

teraz dodać pokrojone grzyby, wlać wodę z moczenia i dusić z 10 minut

jak trzeba to dolać wody ile chcesz

teraz do patelni włożyć odcedzoną kaszę, wsypać pietruszkę i mieszając podsmażać z 5 minut

smaczna, pożywna, zdrowa kasza na obiad lub kolację.......SMACZNEGO!!!!

prawdziwki włoskie Porcini Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: suszone prawdziwki - zastosowanie: poszukiwane grzyby we Włoszech, charakteryzują się białą szlachetną barwą, mają niską zawartość tłuszczu, zawierają przyswajalne węglowodany, dużo białka, witamin i błonnika, przez Włochów są nazywane Proscini czyli Prosiaczek i są najlepsze z lasów kasztanowych, cenione za smak i wszechstronność użycia - zastosowanie: doskonałe do ryżu, makaronu, kasz, mięs, drobiu, można do zupy, do pizzy, do duszenia mięsa dla sosu - przygotowanie: najlepiej szybko opłukać i namoczyć w letniej wodzie na 30 minut, można je pokroić na drobniej i wodę z moczenia dodać do potrawy - opakowanie: 70 gram

te pyszne prawdziwki wspaniale pachną i są w smaku bardzo intensywne i zarazem delikatne w konsystencji, dlatego wystarczy dodać do potrawy małą porcję aby uzyskać duży efekt smacznych grzybów w gotowym jedzonku