2013-01-11

majerankowo klopsikowa zupa z liśćmi selera...

Składniki:


- w opisie klopsiki wywar, 6 sztuk ziemniaki, 2 łyżki majeranek, 1 sztuka kostka do ziemniaków Kucharek, 1 kubek śmietana, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżeczka pieprz czarny grubomielony, 3 łyżki liście selera, - do smaku maggi


klopsiki z wywarem z przepisu - TUTAJ -

obrać ziemniaki i pokroić w kostkę - pozostały wywar zagotować

do gotującego wywaru włożyć ziemniaki, gdy są już miękkie wsypać majeranek, kostkę do ziemniaków Kucharka (ma dobry smak) i włożyć klopsiki - gotować z 3 minuty

do zupy dodać śmietanę 12% wymieszaną z mąką, pieprzem i zagęścić zupę - dodać na koniec maggi do smaku i posiekane zamrożone liście selera lub świeże

ta zupa jest bardzo rozgrzewająca i syta....POLECAM......SMACZNEGO!!!