2013-01-13

babeczki czekoladowe z czekoladą...

Składniki:
MOKRE: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko
SUCHE: 1/2 szklanki cukier, 2,5 szklanki mąka tortowa, 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 saszetka CZEKOLADA HOT CHERRY LAFESTA, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier puder


pierwszy raz użyłam foremek silikonowych i jestem bardzo zadowolona z ich użycia

mokre składniki dobrze ubić

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i czekoladę instant o smaku wiśniowym i dobrze wszystko wymieszać

do foremek silikonowych (7x3,5cm) nałożyć ciasta do 3/4 wysokości foremki i na wierzch lekko wcisnąć kostkę gorzkiej czekolady

piekłam w nagrzanym prodiżu na 2 razy - inne piecyki w 200C około 20-25 minut - sprawdzić wykałaczką czy gotowe

z tej ilości ciasta wyszło 21 foremek - upieczone ostudzić i posypać pudrem cukrem - smaczne babeczki do kawy, herbaty.......SMACZNEGO!!!