2012-11-05

żytnie kokardki w sosie carbonara na szybki obiad po mojemu..

Składniki:


25 dag makaron żytni kokardki Lubella, 1 torebka sos carbonara Lubella, 200 ml śmietana, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki natka pietruszki, 15 dag karkówka, 1 łyżka olej, 1 mała cebula, 1/2 łyżeczki pieprz mielony


karkówkę bez kości pokroić na kosteczkę i obsypać mąką - na oleju zrumienić - dodać pokrojoną drobno cebulę małą i pieprz mielony

ugotować na "al dente" makaron kokardki w osolonej wodzie około 20 minut

sos przygotowałam wg swojej innowacji: trochę rzadszy niż jest w opisie na torebce i z dodatkiem karkówki smażonej z cebulką - taki bardziej lubimy

ze śmietaną 18% i wodą wymieszać "danie z pomysłem Lubelli carbonara serowo-śmietanowe" i wlać do karkówki

mieszając gotować około 1-2 minuty - dodałam jeszcze natkę pietruszki

ugotowany makaron wsypać do sosu i zamieszać ..... szybki, smaczny obiad ....POLECAM......
SMACZNEGO!!!