Składniki:
MOKRE:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1 szklanka mleko,
1/2 szklanki cukier
SUCHE:
2i1/4 szklanki mąka pszenna,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
3 sztuki banany rozgniecione,
1 sztuka skórka z cytryny starta
NADZIENIE:
2 sztuki banany,
1 sztuka czekolada orzechowa,
- do posypania cukier puder
banany rozgnieść widelcem razem ze startą skórką z cytryny
na razie nie mam piekarnika i piekę ciasto muffinowe jako jedną wielką muffinę w prodiżu
mokre składniki z cukrem dobrze roztrzepać rózgą i
wsypać mąkę przesianą z proszkiem - dodać banany i "byle jak" wymieszać
kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką
połowę ciasta wyłożyć do blaszki i dodać pokrojone w plastry banany
na bananach ułożyć kostki czekolady i nałożyć resztę ciasta
piec w nagrzanym prodiżu około 40-45 minut -
inne piecyki nagrzane 200C i 40-45 minut
dobrze ostudzoną muffinę posypać pudrem cukrem
wyśmienita muffina z posmakiem bananowo-czekoladowym......
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz