2012-11-09

muffina bananowa z bananem i czekoladą orzechową...

Składniki:


MOKRE: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko, 1/2 szklanki cukier
SUCHE: 2i1/4 szklanki mąka pszenna, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 3 sztuki banany rozgniecione, 1 sztuka skórka z cytryny starta
NADZIENIE: 2 sztuki banany, 1 sztuka czekolada orzechowa, - do posypania cukier puder


banany rozgnieść widelcem razem ze startą skórką z cytryny

na razie nie mam piekarnika i piekę ciasto muffinowe jako jedną wielką muffinę w prodiżu

mokre składniki z cukrem dobrze roztrzepać rózgą i wsypać mąkę przesianą z proszkiem - dodać banany i "byle jak" wymieszać

kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką

połowę ciasta wyłożyć do blaszki i dodać pokrojone w plastry banany

na bananach ułożyć kostki czekolady i nałożyć resztę ciasta

piec w nagrzanym prodiżu około 40-45 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 40-45 minut

dobrze ostudzoną muffinę posypać pudrem cukrem

wyśmienita muffina z posmakiem bananowo-czekoladowym......
SMACZNEGO!!!!