Składniki:
2 torebki ryż ugotowany na sypko,
30 dag łopatka bez kości,
2 łyżki mąka pszenna,
1 łyżka smalec,
- do smaku pieprz sól HIMALAJSKA Royal Brand,
- w opisie cukinia z papryką weki,
3/4 szklanki woda gorąca,
2 sztuki pomidory,
1 łyżka natka pietruszki
mięso z łopatki pokroić na kostki małe, obsypać mąką i na smalcu zrumienić - dodać pieprzu i soli do smaku
do mięsa włożyć 2 słoiczki po musztardzie cukinii z papryką z mojego przepisu TUTAJ - można dodać inne np. mrożonki warzywne
dolać wody gorącej i dusić na małym ogniu z 10 minut
ryż ugotować w osolonej wodzie
ryż nakładać łyżką do lodów i natkę pietruszki, resztę wsypać do mięsa - do środka nałożyć mięso - między ryż układać ósemki pomidorów - smaczny, tani, szybki obiad.....
SMACZNEGO!!!
najważniejszym użyciem soli himalajskiej to gospodarstwo domowe: do gotowania, pieczenia itd...
soli Himalajskiej możemy spożywać dziennie do wielkości 5-6 gram
sól ta wydobywana jest z 400-600 metrów głębokości
w przeciwieństwie do powszechnie używanego, szkodliwego chlorku sodu, himalajska sól krystaliczna wykazuje niezwykłe właściwości prozdrowotne
ma ona aż 84 minerały w formie koloidalnej, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek, dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała
Sól Himalajska stosowana w kuchni, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie, Sól Himalajska nie posiada zanieczyszczeń jakimi są metale ciężkie, jak w przypadku soli morskiej
Sól Himalajska posiada biało-różowy kolor, jest on zależny od koloru skały z której pochodzi. Im bardziej różowy kolor tym więcej żelaza znajduje się w danej soli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz