2012-11-08

cynamonowa czerwona duszona kapusta...

Składniki:
1 średnia główka kapusta czerwona, 1 sztuka cebula, 2 sztuka jabłka, 1 łyżeczka cynamon Royal Brand starty, 2 łyżki cukier, 1 łyżeczka Sól, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku maggi, 1 łyżka ocet jabłkowy, 2 łyżki mąka, 2 łyżki olej


kapustę czerwoną dość drobno pokroić i zagotować w wodzie ok 5 minut - wodę z garnka całkiem odlać - wlać wody tyle, aby przykryć kapustę i gotować z 30 minut

w garnku na oleju podsmażyć dość grubo pokrojoną cebulę i większe kawałki jabłek ze skórką posypane solą i cukrem

teraz do garnka przełożyć samą kapustę dodać ocet, pieprz, magi do smaku, cynamon starty na tarce i dusić mieszając z 10 minut

teraz do kapusty wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty

pyszna kapusta do wołowych bitek, zrazów, kaczki.... my i taką samą lubimy zjeść z tostami......
SMACZNEGO!!!!!


CYNAMON ORYGINALNY występujący wyłącznie na Cejlonie - 3 laski - produkt naturalny

smak: lekko słodki - zapach:aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców

CYNAMONOWIEC CEJLOŃSKI to źródło cynamonu najcenniejszego o najsubtelniejszym smaku, zapachu, aromacie - całkowicie różny od chińskiej kasji, która jest bardziej piekąca w smaku - wyjątkowo miękki, delikatny, można go rozkruszyć w palcach, wspaniały aromat....