Składniki:
1 średnia główka kapusta czerwona,
1 sztuka cebula,
2 sztuka jabłka,
1 łyżeczka cynamon Royal Brand starty,
2 łyżki cukier,
1 łyżeczka Sól,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
- do smaku maggi,
1 łyżka ocet jabłkowy,
2 łyżki mąka,
2 łyżki olej
kapustę czerwoną dość drobno pokroić i zagotować w wodzie ok 5 minut - wodę z garnka całkiem odlać - wlać wody tyle, aby przykryć kapustę i gotować z 30 minut
w garnku na oleju podsmażyć dość grubo pokrojoną cebulę i większe kawałki jabłek ze skórką posypane solą i cukrem
teraz do garnka przełożyć samą kapustę dodać ocet, pieprz, magi do smaku, cynamon starty na tarce i dusić mieszając z 10 minut
teraz do kapusty wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty
pyszna kapusta do wołowych bitek, zrazów, kaczki.... my i taką samą lubimy zjeść z tostami......
SMACZNEGO!!!!!
CYNAMON ORYGINALNY występujący wyłącznie na Cejlonie - 3 laski - produkt naturalny
smak: lekko słodki - zapach:aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców
CYNAMONOWIEC CEJLOŃSKI to źródło cynamonu najcenniejszego o najsubtelniejszym smaku, zapachu, aromacie - całkowicie różny od chińskiej kasji, która jest bardziej piekąca w smaku - wyjątkowo miękki, delikatny, można go rozkruszyć w palcach, wspaniały aromat....
1 komentarz:
intrygujące połączenie.
Prześlij komentarz