2012-10-20

pieczarki z porami i przyprawą "makaron po chińsku do wieprzowiny"...

Składniki:


50 dag pieczarki, 1 duży por, 2 łyżki smarowidło, 1 opakowanie przyprawa Royal Brand "makaron po chińsku do wieprzowiny", maggi do smaku, pieprz mielony do smaku, 1/2 kubka śmietana 18% z 1 łyżką mąki, 1 łyżka natki selera posiekanego, 4 gniazdka makaronLubella "pełne ziarno 5 zbóż", 1 plaster mozzarelli wędzonej, surówka jaką lubisz


przyprawę Royal Brand "makaron po chińsku do wieprzowiny" dodałam do pieczarek z porami i powiem nieskromnie, że warto było...

zawartość przyprawy wsypałam do talerza i zalałam 1/2 szklanki wodą, niech się namacza

skład przyprawy: chili,czosnek, cebula, pieczarki, grzyby mum, lubczyk, orzeszki ziemne

zalety: szybkie, proste w przygotowaniu, bez glutaminianu sodu i soli, produkt naturalny, tani zestaw smakowy, wady: dla mnie brak

na patelnię włożyć smarowidło z mojego przepisu TUTAJ lub smalec i podsmażyć pokrojone pieczarki

dodać pokrojone bielsze części pora i zamieszać - podsmażać z 5 minut

wlać z talerza do pieczarek namoczoną przyprawę, dolać z 1 szklankę wody i dusić z 15 minut pod przykryciem na mniejszym ogniu

śmietanę wymieszać z 1 łyżką mąki i zagęścić pieczarki mieszając, na koniec dodać natkę selera

makaron z Lubelli "pełne ziarno 5 zbóż" ugotować w osolonej wodzie

makaron podać z pieczarkami, plaster wędzonej mozzarelli podzielić na kawałeczki i dodać do pieczarek - podałam z papryką z pomidorami i cebulą......SMACZNEGO!!!!