2012-10-25

muffina jabłkami, herbatniczkami i krówką toffi nadziana...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka mleko, - szczypta sól, 1/2 szklanki cukier, 2,5 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, Nadzienie: 3 sztuki jabłka, 15 sztuk herbatniczki z czekoladą, 1/2 puszki krówka toffi, - do posypania puder cukier


jajka, olej, mleko, cukier, sól dobrze roztrzepać rózgą

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i rózgą niezbyt dokładnie wymieszać

kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką - do blaszki przełożyć większą połowę ciasta i rozłożyć grubsze kawałki jabłek

na jabłka rozłożyć masę krówkę toffi i poukładać herbatniczki

na wierzch przełożyć resztę ciasta i piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut

inne piecyki nagrzane do 200C i 40 minut

ciasto można upiec w foremkach muffinkowych, nadzienie nakładać i przykryć ciastem

muffinę zostawić do wystudzenia i zimną posypać pudrem cukrem

muffina ma wyjątkowy smak jabłek z krówką toffi z herbatniczkiem chrupiącym......POLECAM...........
SMACZNEGO!!!!!