2012-10-17

jesienne warzywa z nutą gulaszu....

Składniki:


25 dag łopatka bez kości, 3 łyżki mąka do obsypania, 4 łyżki olej do smażenia, 1 szt papryka czerwona, 3 szt cebula, 4 szt pomidory bez skóry, 1/4 główki kalafior, 20 dag fasolka mieszana szparagowa, - do smaku maggi, - do smaku cayenne, - do smaku sól morska, - ile potrzeba pietruszka seler zielona, 1 łyżeczka cukier do kalafiora


pomidory obrać ze skórki, paprykę i cebulę pokroić

kalafior podzielić na różyczki, fasolkę na podłużne kawałki i ugotować "al dente" w wodzie z łyżeczką cukru

mięso pokrojone w kostkę obsypać mąką i dobrze usmażyć na oleju

dodać cebulę i paprykę i podsmażać, posypać solą morską do smaku

dodać pomidorki bez skórki w plasterkach i dusić mieszając

dać ugotowany kalafior z fasolką i 1/2 szklanki wywaru z ich gotowania i z 3 min podduszać mieszając

na koniec dać resztę przypraw i posiekaną zieleninę.... podać z ryżem, makaronem, ziemniakami lub pieczywem......
SMACZNEGO!!!!