Składniki:
25 dag łopatka bez kości,
3 łyżki mąka do obsypania,
4 łyżki olej do smażenia,
1 szt papryka czerwona,
3 szt cebula,
4 szt pomidory bez skóry,
1/4 główki kalafior,
20 dag fasolka mieszana szparagowa,
- do smaku maggi,
- do smaku cayenne,
- do smaku sól morska,
- ile potrzeba pietruszka seler zielona,
1 łyżeczka cukier do kalafiora
pomidory obrać ze skórki, paprykę i cebulę pokroić
kalafior podzielić na różyczki, fasolkę na podłużne kawałki i ugotować "al dente" w wodzie z łyżeczką cukru
mięso pokrojone w kostkę obsypać mąką i dobrze usmażyć na oleju
dodać cebulę i paprykę i podsmażać, posypać solą morską do smaku
dodać pomidorki bez skórki w plasterkach i dusić mieszając
dać ugotowany kalafior z fasolką i 1/2 szklanki wywaru z ich gotowania i z 3 min podduszać mieszając
na koniec dać resztę przypraw i posiekaną zieleninę.... podać z ryżem, makaronem, ziemniakami lub pieczywem......
SMACZNEGO!!!!
2 komentarze:
O, aż mi się jeść zachciało :) Mniam !
lubię takie mieszanki mięsno-warzywne:)
Prześlij komentarz