2012-09-27

pasto-sałatka cukiniowo jajeczna...

Składniki:


8 sztuk jajka gotowane na twardo, 2 sztuki cebula, 1/2 kostki masło, 1/2 małej cukinia, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, 3/4 łyżeczki jarzynka, 1/2 łyżeczki cayenne


cebulę drobno pokroić w kostkę - cukinię ze skórką zetrzeć na tarce grubsze oczka - jajka ugotować na twardo i obrać - zmielić świeży pieprz

na maśle zeszklić cebulę - potem dodać startą cukinię - dodać pieprz mielony, jarzynkę, cayenne i podsmażać z 10 minut mieszając

na patelnię dodać jajka drobno posiekane (przez drobną kratkę do jajek przeciskam) i podsmażać z 5 minut

gotową pasto-sałatkę przełożyć do miski i schować przykrytą do lodówki do schłodzenia......
SMACZNEGO!!!