2012-09-12

"malinowa rozkosz" muffina kakaowa z cappucino....

Składniki:


MOKRE, 2 sztuki jajka, 3/4 szklanki olej, 1 szklanka mleko, 1/2 szklanki cukier Królewski, SUCHE, 3 łyżki czubate kakao, 1 torebka cappucino czekoladowe, 1 torebka cukier waniliowy Delecta, 1 łyżeczka czubata proszek do pieczenia Delecta, 2 szklanki mąka pszenna, dodatki, 1 pudełko maliny, - w opisie lukier


mokre składniki z cukrem dobrze ubić rózgą lub mikserem

wsypać suche składniki i "byle jak" wymieszać - ciasto muffinowe nie lubi dokładnego wyrabiania

kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką

większą część ciasta wyłożyć do blaszki

na wierzch rozsypać umyte maliny

na maliny wyłożyć resztę ciasta

włożyć do nagrzanego prodiża (grzałka góra-dół) i piec około 40 minut = inne piecyki temp. 200C, około 40 minut

upieczoną muffinę dobrze ostudzić

lukier: 4 łyżki pudru cukru - 1 torebka cappucino czekoladowe - mleko zimne około 1 łyżki = dobrze rozmieszać, aby nie był lukier za gęsty i polać nim muffinę

prawdziwie "malinowa rozkosz" w mocno kakaowej muffinie - w trakcie jedzenia chce się jej więcej zjeść.....polecam....
SMACZNEGO!!!!