2012-09-08

kokardki w porowo kalafiorowej zupie...

Składniki:


1 średnia szyja indyka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1 łyżka jarzynka, 3 litry woda, 1/2 sztuki kalafior, 2 średnie pory, 1/2 łyżki papryka słodko ostra, 1 szklanka makaron kokardki, - do smaku magi Kucharek, - do smaku śmietana, 1/2 pęczka natka pietruszki


szyję indyka ugotować z włoszczyzną, jarzynką - ugotowaną szyję i włoszczyznę wyjąć - włoszczyznę ostudzoną przeciskam przez kratkę i na koniec dodaję do zupy

umyte pory pokroić, połowę umytego kalafiora też pokroić

wsypać do zupy i zagotować - dodać paprykę słodko ostrą i wsypać 1 szklankę makaronu kokardki, rozdrobnioną włoszczyznę - co jakiś czas mieszając ugotować makaron - do smaku doprawić maggi, śmietaną i natką pietruszki

smaczna, lekka i pożywna zupa....
SMACZNEGO!!!!