Składniki:
1 średnia szyja indyka,
1/2 pęczka włoszczyzna,
1 łyżka jarzynka,
3 litry woda,
1/2 sztuki kalafior,
2 średnie pory,
1/2 łyżki papryka słodko ostra,
1 szklanka makaron kokardki,
- do smaku magi Kucharek,
- do smaku śmietana,
1/2 pęczka natka pietruszki
szyję indyka ugotować z włoszczyzną, jarzynką - ugotowaną szyję i włoszczyznę wyjąć - włoszczyznę ostudzoną przeciskam przez kratkę i na koniec dodaję do zupy
umyte pory pokroić, połowę umytego kalafiora też pokroić
wsypać do zupy i zagotować - dodać paprykę słodko ostrą i wsypać 1 szklankę makaronu kokardki, rozdrobnioną włoszczyznę - co jakiś czas mieszając ugotować makaron - do smaku doprawić maggi, śmietaną i natką pietruszki
smaczna, lekka i pożywna zupa....
SMACZNEGO!!!!
1 komentarz:
To musi być fenomenalne :)
Prześlij komentarz