Składniki:
70 dag grzyby leśne różne,
2 sztuki cebula,
4 łyżki masło,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
- do smaku sól morska,
2 łyżki śmietana,
- do smaku magi Kucharek,
1 łyżka liście selera posiekane
grzyby leśne różne: rydze,prawdziwki,niemce, maślaki dobrze oczyścić i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu - potem odlać na sito
na maśle zeszklić cebule pokrojone w kostkę - posypać solą i pieprzem
dodać grzyby, pieprz mielony i podsmażać z 10 minut mieszając
dodać śmietanę i maggi i z 2 minuty podsmażać - wsypać posiekane liście selera zwykłego
smaczne różne grzybki...
SMACZNEGO!!!!
1 komentarz:
Ja grzyby jem w occie zazwyczaj.
Prześlij komentarz