2012-09-09

kokardki w pikantnym warzywnym sosie...

Składniki:


1,5 szklanki makaron kokardki, 2 łyżki okrasa z łopatki smalec, 1 sztuka cebula, 5 ząbków czosnek, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka Cayenne, - w opisie przecier pomidorowy swojski, 2 garście fasolka mrozona, 2 garście włoszczyzna mrożona młoda, 2 łyżki czubate śmietana, - do smaku magi Kucharek


ugotować na "al dente" makaron kokardki w lekko osolonej wodzie i odlać na sito

na okrasie smaluszkowej z łopatki zeszklić cebulę i czosnek posypane pieprzem mielonym

przecier pomidorowy z mojego przepisu TUTAJ

do cebulki włożyć zamrożoną fasolkę i młodą włoszczyznę (moje zapasy) i podsmażać z 5 minut

wlać przecier pomidorowy, śmietanę, cayenne, maggi do smaku i dusić z 5 minut

włożyć makaron i ze 2 minuty dusić razem

pyszny pikantny sos z kokardkami....
SMACZNEGO!!!!