Składniki:
1,5 kg boczek świeży na roladę,
2 sztuki cebula do nadzienia,
2 łyżeczki pieprz mielony,
1 łyżka papryka słodka,
1 łyżka majeranek,
1,5 łyżeczki sól morska,
- ile potrzeba magi Kucharek,
10 sztuk jałowiec ziarna,
2 sztuki cebula do posypania
na płat świeżego boczku rozłożyć pokrojoną cebulę
posypać solą, pieprzem mielonym, papryką słodką, majerankiem i skropić maggi
zwinąć roladę i obwiązać nicią
włożyć do żaroodpornej miski - posypać ziarnami jałowca, cebulą i skropić maggi - dodałam też do upieczenia kawałeczek łopatki
włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 1,5 godziny - ze 2x obracać roladę
upieczoną zostawić do dobrego wystudzenia - z zimnej zdjąć nić
kupna kiełbasa wysiada....pyszna cebulowa rolada na pieczywo i tłuszczyk-smaluszek do smarowania pieczywa.....
SMACZNEGO!!!
AKCJA:
1 komentarz:
Myślę, że by mi zasmakowała ;)
Prześlij komentarz