2012-08-12

cukiniowo paprykowe placuszki...

Składniki:


1 większa cukinia, 1 sztuka papryka czerwona, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka pieprz mielony, 1 łyżeczka sól do odciśnięcia soku, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka tarta bułka, - ile potrzeba olej Beskidzki do smażenia


cukinię umyć i obrać ze skóry

zetrzeć na tarce grubsze oczka i posolić

po 20 minutach dobrze odcisnąć z soku

do odciśniętej cukini dodać mąkę, jajko, tartą bułkę, pieprz mielony, paprykę pokrojoną w kosteczkę i jeśli trzeba to soli do smaku

dobrze wszystko wymieszać

na gorącym oleju Beskidzkim smażyć placuszki na rumiano z każdej strony

bardzo smaczne i delikatne placuszki na kolację .....można podać ze śmietaną....
SMACZNEGO!!!!