Składniki:
1 większa cukinia,
1 sztuka papryka czerwona,
1 sztuka jajko,
1 łyżeczka pieprz mielony,
1 łyżeczka sól do odciśnięcia soku,
4 łyżki mąka pszenna,
1 łyżka tarta bułka,
- ile potrzeba olej Beskidzki do smażenia
cukinię umyć i obrać ze skóry
zetrzeć na tarce grubsze oczka i posolić
po 20 minutach dobrze odcisnąć z soku
do odciśniętej cukinii dodać mąkę, jajko, tartą bułkę, pieprz mielony, paprykę pokrojoną w kosteczkę i jeśli trzeba to soli do smaku
dobrze wszystko wymieszać
na gorącym oleju Beskidzkim smażyć placuszki na rumiano z każdej strony
bardzo smaczne i delikatne placuszki na kolację .....można podać ze śmietaną....
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz