2012-07-07

warzywne mielone z nitkami ....

Składniki:


50 dag mielone mieszane, 1/2 szklanki oliwa lub olej, 2 sztuki cebula, 4 ząbki czosnek, 1 kubek włoszczyzna młoda siekana, 2 sztuki pomidory, 1 łyżeczka jarzynka, 1 łyżka papryka słodko ostra, - do smaku magi, 2 łyżki tymianek, 1 kubek śmietana, - ile potrzeba makaron nitki, 20 dag fasolka szparagowa, 1 pęczek koperek


do rozgrzanej oliwy w garnku włożyć mielone wieprzowo-wołowe i podsmażać mieszając

fasolkę szparagową ugotować w wodzie z cukrem i solą - wodę z fasolki odlać 1 szklankę i dolać później do mięsa a fasolkę na sito

ugotować nitki na "al dente", ale zamiast soli do wody dać jarzynkę i gotowy odlać na sito

do mięsa wsypać cebulę, włoszczyznę posiekaną młodą, czosnek, pomidory, przyprawy i wszystko podsmażać mieszając - dolać wodę z gotowania fasolki i dusić do odparowania większości wody - na koniec dodać śmietanę, koperek

wokoło makaronu z mielonym warzywnym rozłożyć fasolkę szparagową....
SMACZNEGO!!!!