2012-06-07

wątróbka w krupniku = Wątróbkowe fantazje...

Składniki:

1/2 opakowania włoszczyzna mrożona, 4 litry woda, 6 sztuk ziemniaki pokrojone, 1 szklanka kasza średnia perłowa, 1/2 kg wątróbka z kurczaka, 1 łyżka jarzynka, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku magi, - po 2 sztuki ziele liść, 1 kubek śmietana


zagotować wodę i dać ziele angielskie i liść laurowy dołożyć ziemniaki i wsypać kaszę
po 5 minutach włożyć umyte i oczyszczone wątróbki - gotować na mniejszym ogniu do miękkości kaszy ale nie rozgotowana
teraz dać jarzynkę, pieprz mielony, maggi do smaku na koniec doprawić kubkiem śmietany 18% do zup
my bardzo lubimy gotowaną wątróbkę w krupniku....SMACZNEGO!!!

DO AKCJI: