2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 100 ml mleko, 1/2 szklanki cukier, 25 dag mąka pszenna, 1 łyżeczka soda, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 2 saszetki capuccino, 6 kostek czekolada mleczna orzechowa
jajka, olej, mleko, cukier ubić mikserem aby się pieniło - do masy wsypać przesianą mąkę z capuccino orzechowe i kakaowe, sodą i proszkiem i mikserem wymieszać - włączyć prodiż aby się nagrzał /grzałka góra-dół/
czekoladę 6 kostek posiekać nożem
kominkową wysmarować tłuszczem i tartą bułką - przełożyć połowę ciasta i rozsypać czekoladę posiekaną i na to wyłożyć resztę ciasta
piec w nagrzanym prodiżu ok 35 minut
ostudzoną muffinę posypać pudrem cukrem - jedna wielka muffina to mniej roboty a smakuje wyśmienicie!!! ...
SMACZNEGO!!!!!
1 komentarz:
Wygląda świetnie..a ja spróbuję zrobić małe mufiny..dziękuję za dodanie przepisu do akcji.
Prześlij komentarz