młoda kapusta 1 sztuka większa,
boczek wędzony 20 dag,
smalec 1 łyżka,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
przyprawa do karkówki Appetita 2 łyżki,
papryka ostra 3/4 łyżeczki,
mąka pszenna 2 łyżki,
koperek 1 pęczek
boczek wędzony pokroić w drobną kostkę, na smalcu zrumienić, dodać drobno pokrojoną cebulę i ząbki czosnku
do boczku włożyć pokrojoną dość drobno młodą kapustę, co jakiś czas zamieszać, dodać przyprawę do karkówki (doskonale smakuje z kapustą), paprykę ostrą i pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 20 minut
następnie bez przykrycia na większym ogniu wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia, wsypać pokrojony koperek i wymieszać
podawać z pieczywem lub z czym się lubi - młoda kapusta jest w naszym domu jak najczęściej przygotowywana i ze smakiem jedzona, lubimy i do ziemniaków, kaszy, pieczywa.........SMACZNEGO!!!