drożdże suche 1 opakowanie, mąka tortowa 50 dag, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie - suche składniki wymieszać w misce.
Dodać do miski 2 żółtka, 1 jajko, mleko letnie 1 szklanka, masło stopione letnie 100 gram i wszystko wyrobić mikserem hakami z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Miskę nakryć ręcznikiem i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto wyłożyć do formy silikonowej 23 cm, na cieście ułożyć połówki śliwek, posypać kruszonką, foremkę włożyć do kosza airfryera.Ustawić airfryer na 150 C i 40 minut, po tym czasie sprawdzić patyczkiem czy jest suchy, jeśli trzeba to dopiec w 170 C 5 minut - przed podaniem posypać pudrem cukrem, ciasto jest smaczne z chrupiącą kruszonką.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz