Składniki:
borówki amerykańskie 50 dag,
cukier 3 łyżki,
kasza manna 10 łyżek,
woda 1,5 szklanki,
mleko 1 litr,
masło 5 dag,
cukier 3 łyżki,
sól 3/4 łyżeczki
Kaszę manną wsypać do pojemnika i zalać zimną wodą, wymieszać, mleko zagotować w garnku z masłem, solą, cukrem, gdy się zagotuje wlać kaszę manną mieszając, gotować z 4 minuty mieszając, przelać do miseczek lub zostawić w garnku, gdy wystygnie można kroić.
Trochę borówek zostawić w całości, resztę borówki opłukać pod zimną wodą na durszlaku, wsypać do pojemnika, posypać cukrem i pałką blendera zmiksować.
Zmiksowane borówki dodawać do kaszy manny i można zajadać ze smakiem - najlepszy deser z kaszy manny, jest szybki, łatwy do wykonania, kasza manna idealna do wielu owoców świeżych czy mrożonych czy z kompotu..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz