Zimny gęsty jogurt, twaróg z wiaderka, cukier puder, cukier wanilinowy zmiksować mikserem, wlać ostudzoną żelatynę i zmiksować składniki.
Formę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie rozsypać kawałki herbatników - 12 zostawić w całości.
Masę serową wyłożyć na herbatniki, wygładzić wierzch, powkładać w sernik całe herbatniki, wsypać borówki.
Galaretki wymieszać w gorącej wodzie, w 450 ml gorącej każdą, tężejącą agrestową wylać na sernik, na agrestową wylać wiśniową, schować do lodówki na kilka godzin, kroić na porcje nożem maczanym w ciepłej wodzie - doskonale idealny sernik na zimno, smaku sernikowi dodają borówki, galaretka i herbatniki petit beurre, na każda okazję smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz