Udka kurczaka włożyć do miski, wsypać przyprawę do kurczaka, paprykę słodką i ostrą, przyprawę w płynie, natrzeć mieszanką udka, dodać obrane cebule, przekroić je na ćwiartki, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Udka z marynatą włożyć do garnka z gorącym olejem rzepakowym, zrumienić z każdej strony z cebulami, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości udek.
Udka wyjąc na talerz, śmietanę, mąkę dać do wywaru i od razu pałką blendera zmiksować na dość gęsty sos.
Podawać z gotowanymi ziemniakami, koperkiem i np. surówką z marchewki
"zobacz TUTAJ"
- udka kurczaka to nie drogie porcje kurczaka, można z nich zrobić bardzo smaczny obiad w różnych wersjach smakowych.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz